Tóth Márta vagyok, műkorcsolyaedző a BudaSkate SE egyik alapítója és a “Team BudaSkate Synchro” szinkronkorcsolya-edzője, koreográfusa és a Budapest Kupa nemzetközi szinkronkorcsolyázó versenyének egyik főszervezője.

Nem készültem tudatosan edzőnek, az élet alakította így. Éppen külföldre készültem egy évre egyetemre, amikor egy váratlan autó balesetet követően rövid ideig Pécsen és Zalaegerszegen is én vezettem az edzéseket. Ekkor fordult meg bennem valami… Olyan döntéseket kellett meghoznom amik alapjaiban változtatták meg az addigi elképzeléseimet.

Elkezdtem edzőképzésre járni. Gyakorlatban is szerettem volna mélyíteni a tudásomat, ezért először csak hétvégente majd a következő szezontól a hétköznapokat pesti edzéseken töltöttem a fennmaradó időben a pécsi egyesülettel foglalkoztam.

Remek időszak vette kezdetét az életemben! Rengeteg edzéslehetőség, folyamatos fejlődés, edzőtáborok, versenyek – imádtam! A Team Passion szakmai mentora akkoriban is, ahogy ma is Dohány Andrea volt. Évente többször látogatott el hozzánk és mi is voltunk kétszer is Landvetterben ahol ő dolgozik sajt csapatával a méltán híres Team Surprise-sal. Hihetetlen motivációt jelentett amit Andrea jelenléte okozott! Mindenki 200%-osan dolgozott megtanultuk, hogy sokkal több van bennünk mint amit elsőre hittünk és azt is megtanultuk, hogy ezért tenni kell, küzdeni minden erőnkkel, különben Andrea szavaival “Sanszunk sincs!”.

Ebben a szellemiségben és pezsgésben teltek az első éveim edzőként, hamar Pesten kezdtem dolgozni az egyetem mellett különböző tanfolyamokon, a Városligetben és a Bodnár Erika vezette a Jeges Vegyes csapatnál. Nagyon jó évek következtek, évről évre ügyesedtek a kezeink között a kis korcsolyázók, s mire észbe kaptunk (Helsinki – 2013) felnőtt kezeink között az első ISU Junior csapatunk is, akik rögtön az első évükben részt vehettek az abban az évben először megrendezésre került Junior Világbajnokságon. A gyorsan jött sikerek még egy Junior Világkupa (Neuchatel – 2014) és egy Junior Világbajnoksági (Zágráb – 2015) részvételt hoztak a következő években. Az eredményeink évről évre jobbak lettek, ekkor merült fel az igény egy nemzetközi verseny szervezésére – 2014 nyara.

Erika, jómagam és az akkor szinkronkorcsolyázóink szüleinek egy szűk csoportja szervezte meg az első Budapest Kupát 2015-ben. Rögtön az első évben 43 csapat jelentkezett, aminek nagyon örültünk! Baksay Szabolcs, aki mai napig fő szervező társam 2016-ban csatlakozott a verseny szervezői gárdájához.

2016 nyara nagy változást hozott mindannyiunk életében. Bodnár Erika a zalaegerszegi Ice Stars csapatánál folytatta munkáját, a korábbi szervezőkkel pedig mind a jégen mind a szervezői oldalon külön utakra indultunk.

Ekkor kezdtük el szervezni új egyesületünket, amit 2017 tavaszán alapítottunk BudaSkate SE néven. Jelenleg két csapattal dolgozunk, egy vegyes életkorú Mixed Age csapattal ahová a biztos korcsolyázó tudással rendelkező 13 év felettieket várjuk és egy rekreációs Adult csapattal, ahol 21 év felettiek is belekóstolhatnak a szinkronkorcsolya világába. Idén tavasszal kezdte meg munkáját utánpótlás csoportunk, ahova 8-15év közötti biztos alap korcsolyázó tudással rendelkező gyermekeket várunk.

Share this Page